ЦИК наказа Волен Сидеров за излъчени по партийната телевизия на Атака материали,

...
ЦИК наказа Волен Сидеров за излъчени по партийната телевизия на Атака материали,
Коментари Харесай

ЦИК наказа Сидеров, защото според ТВ Алфа Джамбазки носи ромска фамилия

ЦИК наказа Волен Сидеров за излъчени по партийната телевизия на " Атака " материали, които обидили лидера на листата на Вътрешна македонска революционна организация за Европейските избори Ангел Джамбазки.  

Сигналът е подаден от самия Джамбазки и е изпратен с диск, съдържащ три видеоматериала, които са излъчени по " Алфа Атака ". ЦИК разгласява решение, според което материалите уронват положителното име и достойнството на Джамбазки.

В решението си ЦИК се съгласява с Джамбазки, че съдържащото се в единия репортаж изказване „ лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки носи остаряла ромска фамилия “, цели да " накърни положителното му име в качеството му на претендент ". 

В сигнала си Джамбазки още се оплаква, че в различен видеоматериал е наименуван " покровител на Истанбулската спогодба ", което е " клюка, уронваща престижа му като претендент ". ЦИК обаче не включва този откъс в решението си, а единствено последвалото в същия репортаж изказване, че Джамбазки е икономисал " 1 милион от досегашната си толерантна към Истанбулската спогодба активност ".

В сигнала си Джамбазки още упреква малкия екран, че разпространява фалшива новина от уеб страницата informiran.net, съгласно която претендентът на Вътрешна македонска революционна организация има апартамент на " най-централната улица Шанз-Елизе в Париж, а парцелът коства 9 милиона евро “. В репортажа още се загатват изказванията „ паспортната мафия, с която Вътрешна македонска революционна организация се е облажило “, „ продажба на паспорти – 100 000 от 3 до 5000 евро, приходите били от 300 до 500 милиона евро “. ЦИК се съгласява, че те съставляват внушения във щета на претендента. 

От комисията разпореждат да се сформира акт на Сидеров и да се спре излъчването на материалите, които също да бъдат отстранени от интернет уеб страницата на малкия екран. Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР